Εβδομάδα Κλινικής Εκπαίδευσης

Εβδομάδα Κλινικής Εκπαίδευσης στο ΚΕΘΤ

Η θεραπευτική ομάδα του ΚΕΘΤ παρέχει τη δυνατότητα σε όποιον λογοθεραπευτή επιθυμεί να εκπαιδευτεί ακολουθώντας το έργο της ομάδας, να συμμετέχει στα προγράμματα θεραπείας του ΚΕΘΤ για μία εβδομάδα.

Αριθμός Συμμετεχόντων: 1 εποπτευόμενος & μέλη της ομάδας ΚΕΘΤ

Συχνότητα: καθημερινά για 1 εβδομάδα

Διάρκεια: 5 ώρες περίπου ημερησίως

Διαθεσιμότητα:  κατόπιν συνεννόησης

Επίπεδο: μικρή εμπειρία έως υψηλή εξειδίκευση

Δήλωση Ενδιαφέροντος
05

Περιγραφή

Στην εκπαιδευτική αυτή εβδομάδα δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες:

  • να γνωρίσουν περιστατικά τραυλισμού  που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την ηλικία, το είδος της δυσκολίας στη ροή της ομιλίας και τη φάση θεραπείας στην οποία βρίσκονται.
  • να γνωρίσουν και να εκτεθούν στις θεραπευτικές προσεγγίσεις που ακολουθούνται στο ΚΕΘΤ και να συζητήσουν για αυτές με τους θεραπευτές.
  • να παρακολουθήσουν έμπειρους κλινικούς στην  πράξη, να εξασκήσουν δεξιότητες, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν δραστηριότητες με την εποπτεία του υπεύθυνου θεραπευτή.
  • να διαβάσουν επιλεγμένη βιβλιογραφία και να κάνουν τη σύνδεση μεταξύ θεωρίας και πράξης.
  • να παρακολουθήσουν τουλάχιστον μία αξιολόγηση περιστατικού σε όλη της τη διαδικασία από τη λήψη ιστορικού μέχρι την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στους γονείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • επιλεγμένη προκαταρκτική μελέτη βιβλιογραφίας
  • συμμετοχική παρατήρηση στις συνεδρίες διαφορετικών θεραπευτών
  • αναστοχασμό για κάθε συνεδρία με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένου φύλλου παρατήρησης
  • ατομικός χρόνος  καθημερινά με τον εξειδικευμένο θεραπευτή του ΚΕΘΤ για συζήτηση των περιστατικών που παρακολουθήθηκαν.
  • καθοδήγηση στη διατύπωση προσωπικών στόχων μετά την εβδομάδα παρακολούθησης

Η εβδομάδα κλινικής εκπαίδευσης σαν βάση έχει τη συμμετοχική παρατήρηση και επομένως η εμπειρία στην οποία θα εκτεθεί ο εκπαιδευόμενος εξαρτάται από το πρόγραμμα των θεραπειών και αξιολογήσεων της συγκεκριμένης εβδομάδας και από τη συγκατάθεση των πελατών να συμμετέχει στις συνεδρίες τους.

Συχνές ερωτήσεις για την γνωμοδότηση για ατομικό περιστατικό

Μπορώ να έρθω μόνο για κάποιες μέρες;

Το πρόγραμμα είναι πολλά περισσότερα από την παρακολούθηση περιστατικών. Υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι και εκπαιδευτικό αποτέλεσμα που εξυπηρετούνται από τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Θεωρούμε αναγκαία την παρουσία για μια εβδομάδα.

Κάθε πότε υλοποιείται το πρόγραμμα;

Το  πρόγραμμα υλοποιείται λαμβάνοντας υπόψη το πρόγραμμα θεραπειών και αξιολογήσεων του ΚΕΘΤ ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία του Κέντρου. Επειδή πάντα υπάρχουν εκπαιδευόμενοι θεραπευτές στο ΚΕΘΤ θα πρέπει να γίνει έγκαιρα συνεννόηση με τη γραμματεία του ΚΕΘΤ.  Ο έγκαιρος προγραμματισμός εξυπηρετεί και τον εποπτευόμενο δεδομένου ότι θα πρέπει να απουσιάσει από την εργασία του για 1 εβδομάδα για την παρακολούθηση στο ΚΕΘΤ.

Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής;

Ναι, για τις ώρες και το περιεχόμενο της εποπτείας.

Αναπληρώνονται οι ακυρώσεις;

Ακυρώσεις συνεδριών ή μη συναίνεση των γονιών, του παιδιού ή του ενηλίκου να συμμετέχει ο εποπτευόμενος στη συνεδρία, μπορεί να συμβούν.  Οι ώρες αυτές δεν αναπληρώνονται.

Προσεχή Σεμινάρια και Εποπτείες

Language