Ψυχοθεραπεία

Ψυχοθεραπεία

Το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού είναι ένα κέντρο λογοθεραπείας εξειδικευμένο στις διαταραχές ροής της ομιλίας. Παρέχουμε λογοθεραπεία για τον τραυλισμό και τις άλλες διαταραχές λόγου και ομιλίας παιδιών και ενηλίκων. Για τα παιδιά ή ενηλίκους που έχουν ανάγκη συμπληρωματικές θεραπείες όπως για παράδειγμα η ψυχοθεραπεία, συνεργαζόμαστε με καταξιωμένους επαγγελματίες από τις αντίστοιχες ειδικότητες και με τους επαγγελματίες που επιλέγουν οι πελάτες μας να συνεργαστούν. Διασφαλίζουμε με τον τρόπο αυτό ότι κάθε παιδί ή ενήλικος δέχεται εξειδικευμένη βοήθεια από κατάλληλα καταρτισμένο ειδικό, ο οποίος μπορεί να καλύψει τις ιδιαίτερες ανάγκες του τον καλύτερο τρόπο.

Ενδυναμώνουμε τους γονείς ή τους ενηλίκους να επιλέξουν τον ειδικό που θεωρούν ότι καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες και τις ανάγκες τους και υποστηρίζουμε την επιλογή τους.

Ο τραυλισμός είναι μία νευροαναπτυξιακή διαταραχή με λεκτικές, ψυχολογικές και λειτουργικές διαστάσεις. Η εξειδικευμένη λογοθεραπεία που παρέχεται στο ΚΕΘΤ απαντά στη συνολική εμπειρία του τραυλισμού, επομένως στοχεύει στο σύνολο των δυσκολιών του παιδιού ή ενηλίκου που τραυλίζει που προκύπτουν από τη διαταραχή του τραυλισμού.

Υπάρχει ωστόσο, η διαγνωστική κατηγορία του ψυχογενή τραυλισμού (τραυλισμού που εφανίζεται σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σε σχέση με τραυματικά γεγονότα), που συνήθως χρήζει συνδυασμό ψυχοθεραπείας και λογοθεραπείας. Επίσης, η ροή της ομιλίας μπορεί να επηρεάζεται από γενικότερα θέματα προσωπικότητας ή ψυχιατρικές διαταραχές που απαιτούν εξειδικευμένη ψυχολογική ή ψυχιατρική αντιμετώπιση. Στην περίπτωση αυτή προτείνουμε διερεύνηση από επαγγελματία της αντίστοιχης ειδικότητας πριν προτείνουμε σχήμα παρέμβασης.

Για όσους αποφασίσουν να αντιμετωπίσουν τα γενικότερα θέματα προσωπικότητας που μπορεί να αντιμετωπίζουν, προτείνουμε ψυχοθεραπεία παραπέμποντας στον κατάλληλο ειδικό. Η ψυχοθεραπεία, εφόσον κριθεί απαραίτητη, μπορεί να προηγηθεί, να ακολουθήσει η να γίνει ταυτόχρονα με τη λογοθεραπεία, κατά περίπτωση.

Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας που τραυλίζουν και χρήζουν ψυχοθεραπείας συχνά προτείνουμε παιγνιοθεραπεία, δραματοθεραπεία ή χοροθεραπεία για την κάλυψη των συνολικών τους αναγκών. Οι παραπάνω ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις ταιριάζουν αρκετά καλά με τα προγράμματα λοθεραπείας τραυλισμού που παρέχονται στο ΚΕΘΤ.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία και εκδήλωση ενδιαφέροντος μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Language