Ενήλικοι

Οι ενήλικοι που τραυλίζουν από την παιδική τους ηλικία και ειδικότερα αυτοί που έχουν ήδη κάνει θεραπεία σε κάποια φάση της ζωής τους, πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε πια για τον τραυλισμό τους. Αυτό δεν είναι αλήθεια.

Παρότι δεν υπάρχει θεραπεία με την έννοια της ίασης, το πρόσωπο που τραυλίζει μπορεί να τροποποιήσει τον τραυλισμό του σε έναν ελεγχόμενο, εύκολο και αποδεκτό τρόπο ομιλίας και να ελέγχει τα συναισθήματά του σχετικά με αυτόν. Τα αποτελέσματα μεταξύ άλλων μπορεί να είναι:

εξαιρετικά σημαντική αύξηση της ευφράδειας, μείωση της συχνότητας και έντασης των στιγμών του τραυλισμού, ευκολότερη επικοινωνία, θετική αλλαγή στον τρόπο της επικοινωνίας και στο ρόλο που το πρόσωπο που τραυλίζει έχει στην επικοινωνία, ευκολότερη συναναστροφή με τους άλλους ανθρώπους.

Ο τραυλισμός του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικός. Υπάρχουν διαφορετικές θεραπευτικές προσεγγίσεις που ταιριάζουν σε διαφορετικά πρόσωπα.

Οι ενήλικοι που τραυλίζουν μπορούν να αλλαξουν τη ζωή τους σαν αποτέλεσμα της θεραπείας.

Το ΚΕΘΤ παρέχει θεραπευτικές επιλογές που μπορούν να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ενηλίκου που τραυλίζει.

Αξιολόγηση Ενηλίκων

ενηλικοι group

Διερεύνηση του τραυλισμού στους ενηλίκους

Η διερεύνηση χαρτογραφεί τον τραυλισμό ως προς τα λεκτικά και συναισθηματικά χαρακτηριστικά, τις συμπεριφορές διαχείρισης, τον αντίκτυπο και τις λειτουργικές συνέπειες  στην επικοινωνία, στην κοινωνικότητα, στην επαγγελματική και προσωπική ζωή και στην ποιότητα ζωής του ενηλίκου που αναζητά θεραπεία. Συζητούνται οι προσδοκίες του ενηλίκου από τη θεραπεία και οι πιθανές θεραπευτικές διαδρομές που τις εξυπηρετούν. Η διαδικασία διαρκεί 1 ώρα.
Μάθετε περισσότερα

Θεραπεία Ενηλίκων

Ομαδική Θεραπεία

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εντατικής ομαδικής θεραπεία για ενηλίκους. Οδηγεί τους συμμετέχοντες σε μια εντυπωσιακή αλλαγή σε επίπεδο λεκτικό, συναισθηματικό και λειτουργικό σε διάστημα 3 εβδομάδων. Ολοκληρωμένη θεραπεία  για όσους επιδιώκουν μια σημαντική αλλαγή σε σύντομο χρόνο. Iδανική και για όσους ζουν μακριά από την Αθήνα λόγω της σύντομης διάρκειας.
Μάθετε περισσότερα
03

Ατομική Θεραπεία

Όσοι επιλέγουν να δουλέψουν τον τραυλισμό τους σε ατομικές συνεδρίες μπορούν να ακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, που τις περισσότερες φορές ενσωματώνει κλινικές πρακτικές από διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με στόχο την αποτελεσματικότερη παρέμβαση και την κάλυψη των ιδιαίτερων αιτημάτων και αναγκών σε ένα ατομικό ρυθμό εξέλιξης.
Μάθετε περισσότερα
SFBT scaling 300X319

Βραχεία Θεραπεία Τραυλισμού Εστίασης στη Λύση (SFBT)

Η θεραπεία ενδυναμώνει τον ενήλικο που τραυλίζει να περιγράψει τις αλλαγές που επιθυμεί στην καθημερινή του επικοινωνία και να εστιάσει στις στιγμές όπου διαχειρίζεται τον τραυλισμό του με επιτυχία. Η περιγραφή του επιθυμητού μέλλοντος και η εστίαση στις επιτυχημένες στιγμές διαχείρισης μετακινεί τον ενήλικο που τραυλίζει προς τις επιθυμητές αλλαγές.
Μάθετε περισσότερα
prosomoiosi 400X423LowRes

Από την προσομοίωση στην πράξη

Υποστηρικτικό πρόγραμμα γενίκευσης για όσους έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν κάποιο ατομικό ή ομαδικό πρόγραμμα θεραπείας. Προετοιμάζει και εκθέτει σταδιακά το πρόσωπο που τραυλίζει σε επικοινωνιακές περιστάσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και ιδιαίτερη δυσκολία .για τον ενήλικό, όπως για παράδειγμα η συνέντευξη για δουλειά ή η ομιλία σε ακροατήριο. Τον εξοπλίζει τα εργαλεία με την εμπειρία διαχείρισης της επικοινωνίας σε αυτές τις περιστάσεις.
Μάθετε περισσότερα
travlismos-yparchei-therapeia-gia-ton-eniliko-pou-travlizei

Ομαδική Θεραπεία 10 συνεδριών

Η Ομαδική Θεραπεία 10 δίωρων, εβδομαδιαίων συνεδριών συμπληρώνει ατομικά προγράμματα θεραπείας και δίνει ώθηση στην μετάβαση προς συγκεκριμένουν ατομικούς στόχους μέσα από την δυναμική της ομάδας. Το πρόγραμμα των ομαδικών συναντήσεων παραμετροποιείται με βάση τα αιτήματα των συμμετεχόντων.
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη διαθεσιμότητα

Σχετικά Προγράμματα

Tele-ΚΕΘΤ, Θεραπεία για Ενηλίκους μέσω διαδικτύου

Για όσους ζουν μακριά από την Αθήνα, υπάρχει η δυνατότητα διερεύνησης του τραυλισμού και ατομικής θεραπείας μέσω διαδικτύου. Διαβάστε περισότερα για το πρόγραμμα Tele-ΚΕΘΤΜάθε περισσότερα »
Language