Διερεύνηση Τραυλισμού

Διερεύνηση Τραυλισμού Ενηλίκων

Η διερεύνηση χαρτογραφεί τον τραυλισμό ως προς τα λεκτικά και συναισθηματικά χαρακτηριστικά, τις συμπεριφορές διαχείρισης, τον αντίκτυπο και τις λειτουργικές συνέπειες στην επικοινωνία, στην κοινωνικότητα, στην επαγγελματική και προσωπική ζωή και στην ποιότητα ζωής του ενηλίκου που αναζητά θεραπεία.

Συζητούνται οι προσδοκίες του ενηλίκου από τη θεραπεία και οι πιθανές θεραπευτικές διαδρομές που τις εξυπηρετούν.

Η διαγνωστική διερεύνηση στο Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού σκοπό έχει να βοηθήσει τον ενήλικο που τραυλίζει να κατανοήσει καλύτερα τον τραυλισμό του και να αναδείξει τον καταλληλότερο δρόμο προς την κατεύθυνση των αλλαγών που επιθυμεί.

Ηλικίες: 18 ετών και άνω

Διάρκεια:  1 συνεδρία

Συμμετέχουν: στην επιλογή του ενηλίκου

Διάρκεια συνεδρίας: 60′ και 20′ χρόνος συμπλήρωσης ερωτηματολογίων

Αριθμός θεραπευτών: 1 θεραπευτής

Αξιοποιούνται διερευνητικά εργαλεία ειδικά κατασκευασμένα για ενηλίκους και δομημένες συνεντεύξεις που αναδεικνύουν ικανότητες και δυσκολίες στην επικοινωνία και τη λειτουργικότητα. Από μόνη της η Διερευνητική Διαδικασία έχει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα και οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση του τραυλισμού και των επικοινωνιακών ικανοτήτων και αναγκών του ενηλίκου.

Συχνές ερωτήσεις για τη Διερεύνηση του τραυλισμού

Μπορώ να ξεκινήσω κατευθείαν θεραπεία;

Ο ενήλικος που τραυλίζει δεν έχει ανάγκη να μάθει ότι τραυλίζει. Σκοπός της διερεύνησης είναι η περιγραφή και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τραυλισμού του και κυρίως η διατύπωση και διερεύνηση των προσδοκιών του από τη θεραπεία. Η συζήτηση καταλήγει στην περιγραφή των διαθέσιμων θεραπειών που εξυπηρετούν καλύτερα τις προσδοκίες του ενηλίκου, ώστε να επιλέξει τη θεραπευτική διαδρομή που επιθυμεί.

Ναι, αλλά μπορώ να ξεκινήσω αμέσως θεραπεία;

Η διερευνητική διαδικασία οδηγεί στην καλύτερη κατανόηση του τραυλισμού και στην διατύπωση προσδοκιών. Αυτό από μόνο του είναι θεραπευτικό. Άλλωστε το μεγαλύτερο βήμα προς τη θεραπεία το έχει ήδη κάνει ο ενήλικος παίρνοντας την απόφαση να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευμένο λογοθεραπευτή για την ομιλία του. Απαντώντας στο ερώτημα, ναι, η θεραπεία, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ξεκινήσει άμεσα από την πρώτη συνάντηση.

Σχετικές Υπηρεσίες

Μπορεί να εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες ανάγκες σας

Tele-ΚΕΘΤ, Διερεύνηση Τραυλισμού & Θεραπεία για Ενηλίκους μέσω διαδικτύου

Για όσους ζουν μακριά από την Αθήνα, υπάρχει η δυνατότητα διερεύνησης του τραυλισμού και ατομικής θεραπείας μέσω διαδικτύου. Διαβάστε περισότερα για το πρόγραμμα Tele-ΚΕΘΤ.Μάθε περισσότερα »

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις υπηρεσίες για Ενηλίκους που Τραυλίζουν

Language