Ατομική Θεραπεία Ενηλίκων

Θεραπεία Τραυλισμού

Όσοι επιλέγουν να δουλέψουν τον τραυλισμό τους σε ατομικές συνεδρίες μπορούν να ακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, που τις περισσότερες φορές ενσωματώνει κλινικές πρακτικές από διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με στόχο την αποτελεσματικότερη παρέμβαση και την κάλυψη των ιδιαίτερων αιτημάτων και αναγκών σε ένα ατομικό ρυθμό εξέλιξης.

Βασικά Χαρακτηριστικά

Σχεδιασμός με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες

Αξιοποίηση κλινικών πρακτικών διερευνημένης αποτελεσματικότητας

Αναθεώρηση του προγράμματος με βάση την εξέλιξη της θεραπείας

Το πρόγραμμα θεραπείας διαμορφώνεται από κοινού με τον ενήλικο ώστε να απαντηθούν τα ιδιαίτερα αιτήματά του και η θεραπεία να εστιάσει στις επικοινωνιακές περιστάσεις που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτόν.

Η ατομική θεραπεία μπορεί να προηγηθεί σαν προετοιμασία για ένα από τα ομαδικά προγράμματα ή μπορεί να ακολουθήσει ένα ομαδικό πρόγραμμα για να καλύψει ιδιαίτερες ανάγκες. Απευθύνεται επίσης σε όσους, για πρακτικούς λόγους, αδυνατούν να ακολουθήσουν ένα ομαδικό πρόγραμμα.

Η έναρξη της ατομικής θεραπείας μπορεί να γίνει οποτεδήποτε με την προϋπόθεση της διαθεσιμότητας στο πρόγραμμα θεραπειών του ΚΕΘΤ.

Συχνές ερωτήσεις για την Aτομική Θεραπεία

Πόσο διαρκεί;

Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τον χρόνο της θεραπείας σε ατομικά προγράμματα. Η κλινική μας στάση στο ΚΕΘΤ είναι υπέρ των σύντομων στοχευμένων παρεμβάσεων. Ωστόσο, η θεραπεία διαρκεί όσο ο ενήλικος αισθάνεται ότι υποστηρίζονται οι ανάγκες του από τη θεραπευτική σχέση.

Μπορώ να αρχίσω με ατομική και να κάνω μετά ομαδική θεραπεία;

Ναι, αυτό συμβαίνει συχνά. Ο κύριος λόγος είναι ότι τα ομαδικά προγράμματα γίνονται 3 φορές τον χρόνο και ένας ενήλικος που παίρνει τη σημαντική απόφαση να κάνει κάτι για την ομιλία του, θέλει να το κάνει άμεσα. Επομένως αν το καλοκαίρι ή ο Δεκέμβρης που γίνονται οι ομαδικές θεραπείες απέχει χρονικά, η ατομική θεραπεία είναι μια άμεση πρόταση. Η ομαδική θεραπεία συμπληρώνει την ατομική και βοηθά στην άμεση γενίκευση και ταχεία μετακίνηση προς τους επιθυμητούς στόχους του ενηλίκου.

Σχετικά Προγράμματα

Μπορεί να αφορούν όσους επιλέγουν εξατομικευμένες παρεμβάσεις

Tele-ΚΕΘΤ

Για ενηλίκους που ζουν μακριά από την Αθήνα παρέχεται εξειδικευμένη διερεύνηση του τραυλισμού τους εξ αποστάσεως και ατομική θεραπεία που, υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω διαδικτύου.Μάθε περισσότερα »
Language