Ατομική Θεραπεία Εφήβων

Θεραπεία Τραυλισμού

Ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ατομικής θεραπείας βασισμένο στα δεδομένα της Διερευνητικής Διαδικασίας. Αξιοποιούνται κλινικές πρακτικές διερευνημένης κλινικής αποτελεσματικότητας για να καλύψουν ολιστικά τις ιδιαίτερες ανάγκες του εφήβου. Το πρόγραμμα θεραπείας διαμορφώνεται από κοινού με τον έφηβο με την ευελιξία που απαιτείται από το φορτωμένο πρόγραμμα μελέτης αυτής της ηλικίας.

Βασικά Χαρακτηριστικά

Σχεδιασμός με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες

Αξιοποίηση κλινικών πρακτικών διερευνημένης αποτελεσματικότητας

Αναθεώρηση του προγράμματος με βάση την εξέλιξη της θεραπείας

Όσοι επιλέγουν να δουλέψουν τον τραυλισμό τους σε ατομικές συνεδρίες μπορούν να ακολουθήσουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας, που τις περισσότερες φορές ενσωματώνει κλινικές πρακτικές από διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις, με στόχο την αποτελεσματικότερη παρέμβαση και την κάλυψη των ιδιαίτερων αιτημάτων και αναγκών σε έναν ατομικό ρυθμό εξέλιξης.

Η ατομική θεραπεία μπορεί να προηγηθεί σαν προετοιμασία για ένα από τα ομαδικά προγράμματα ή μπορεί να ακολουθήσει ένα ομαδικό πρόγραμμα για να καλύψει ιδιαίτερες ανάγκες. Απευθύνεται επίσης σε όσους, για πρακτικούς λόγους, αδυνατούν να ακολουθήσουν ένα ομαδικό πρόγραμμα.

Η έναρξη της ατομικής θεραπείας μπορεί να γίνει οποτεδήποτε με την προϋπόθεση της διαθεσιμότητας στο πρόγραμμα θεραπειών του ΚΕΘΤ.

Συχνές ερωτήσεις για την Aτομική Θεραπεία

Πόσο διαρκεί;

Είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς τον χρόνο της θεραπείας σε ατομικά προγράμματα. Η κλινική μας στάση στο ΚΕΘΤ είναι βραχύχρονες παρεμβάσεις. Ωστόσο, η θεραπεία διαρκεί όσο ο έφηβος αισθάνεται ότι υποστηρίζει τις ανάγκες του.

Μπορώ να αρχίσω με ατομική και να κάνω μετά ομαδική θεραπεία;

Ναι, αυτό συμβαίνει συχνά. Ο κύριος λόγος είναι ότι τα ομαδικά προγράμματα γίνονται 2 φορές τον χρόνο και ένας έφηβος που παίρνει τη σημαντική απόφαση να κάνει κάτι για την ομιλία του, θέλει να το κάνει άμεσα. Επομένως αν το καλοκαίρι που γίνονται οι ομαδικές θεραπείες απέχει χρονικά, η ατομική θεραπεία είναι μια άμεση πρόταση. Η ομαδική θεραπεία συμπληρώνει την ατομική και βοηθά στην άμεση γενίκευση και ταχεία μετακίνηση προς τους επιθυμητούς στόχους του εφήβου.

Σχετικά Προγράμματα

Μπορεί να αφορούν όσους επιλέγουν εξατομικευμένες παρεμβάσεις

Tele-ΚΕΘΤ

Για εφήβους που ζουν μακριά από την Αθήνα παρέχεται εξειδικευμένη διερεύνηση του τραυλισμού εξ αποστάσεως και ατομική θεραπεία που, υπό προυποθέσεις θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσω διαδικτύου.Μάθε περισσότερα »
Language