Ομάδα ΚΕΘΤ

Είμαστε το μόνο εξειδικευμένο κέντρο στην Ελλάδα για τις λεγόμενες Διαταραχές Ροής της Ομιλίας, τον τραυλισμό και την ταχυλαλία, με κλινική εμπειρία και διαρκή ενεργό παρουσία που ξεπερνά τα 30 χρόνια.

Η Ομάδα μας

Επιλέγουμε να είμαστε λίγοι και εκλεκτοί. Δουλεύουμε συνεργατικά για όλες τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Έχουμε αγάπη και κέφι για τη δουλειά μας και ακολουθούμε στενά τις εξελίξεις της επιστήμης. Έχουμε πιστοποιημένη κλινική εξειδίκευση (CESS) και εμπειρία στον τραυλισμό. Ακολουθούμε σχέδιο ατομικής και ομαδικής συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και εποπτείας. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, μαθαίνουμε από τα παιδιά, τους γονείς και τους ενηλίκους που δουλεύουμε μαζί. Μοιραζόμαστε τη γνώση μας. Είμαστε σε διαρκή εξέλιξη.

Γιώργος Φούρλας

Λογοθεραπευτής

Εξειδικευμένος Θεραπευτής Τραυλισμού. Λέκτορας στο European Stuttering Specialization Course. Κλινικός Επόπτης & Εισηγητής Σεμιναρίων. Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΘΤ.

Τζωρτζίνα Σταμέλου

Λογοθεραπεύτρια

Εξειδικευμένη Θεραπεύτρια Τραυλισμού CESS. Κλινική Επόπτρια. Υπεύθυνη πρακτικής άσκησης φοιτητών και συντονίστρια ερευνητικών προγραμμάτων ΚΕΘΤ.

Ηλίας Σπυρίδης

Λογοθεραπευτής

Εξειδικευμένος Θεραπευτής Τραυλισμού CESS. Κλινικός Επόπτης. Θεραπευτής παιδιών και ενηλίκων. Συντονιστής δράσεων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης ΚΕΘΤ.

Ελπινίκη Κώτση

Λογοθεραπεύτρια

Εξειδικευμένη Θεραπεύτρια Τραυλισμού ESS. Θεραπεύτρια παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τραυλισμό και πολλαπλών αναπτυξιακών διαταραχών.

Κατερίνα Ντούρου

Επίκουρη Καθηγήτρια

Επίκουρη Καθηγήτρια και λογοθεραπεύτρια στο τμήμα Λογοπαθολογίας, Case Western Reserve University, Ohio. Σύμβουλος Ερευνητικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΤ.

Η Φιλοσοφία μας

…όπως λέει ο Edward Conture: Περπατάμε με τα παπούτσια του παιδιού το δρόμο προς την επικοινωνιακή αλλαγή. Βλέπουμε τα πρόσωπα που τραυλίζουν που δουλεύουμε μαζί, να ενδυναμώνονται, να αλλάζουν την επικοινωνία τους, να αλλάζουν τη ζωή τους.

Το Οικοσύστημά μας

Θεραπεία

Παρέχουμε εξειδικευμένα προγράμματα λογοθεραπείας για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις, αναπτύσσουμε νέα προγράμματα θεραπείας.

Εκπαίδευση & Εποπτεία

Μοιραζόμαστε τη γνώση μας, εποπτεύουμε και εκπαιδεύουμε άλλους λογοθεραπευτές μέσω ειδικής πλατφόρμας σύγχρονων, υβριδικών και ασύγχρονων εκπαιδεύσεων.

Tele–ΚΕΘΤ

Υποστηρίζουμε παιδιά και ενήλικους που τραυλίζουν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξιοποιούμε την πολυετή μας εμπειρία τηλεθεραπείας και ειδικά σχεδιασμένες κλινικές πρακτικές.

Έρευνα & Δημοσιεύσεις

Συμμετέχουμε σε ερευνητικά προγράμματα, σταθμίζουμε κλινικά εργαλεία, διερευνούμε την αποτελεσματικότητα των θεραπειών, έχουμε διεθνή παρουσία με ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και εκδόσεις.

Το Οικοσύστημά μας


30+
χρόνια ενεργούς παρουσίας.

Ενημέρωση Κοινότητας

Ενημερώνουμε το κοινό και προσβλέπουμε στην άρση του αποκλεισμού και των στερεοτύπων για τα πρόσωπα που τραυλίζουν παρέχοντας ημερίδες, ενημερωτικό υλικό, βίντεο, δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

European Stuttering Specialization (ESS)

Είμαστε εταίροι, ως centre of excellence, στο ESS, ενός consortium πανεπιστημίων και κέντρων αριστείας που παρέχει το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στον τραυλισμό.

Εθελοντική Δράση

Ακολουθούμε και υποστηρίζουμε τις δράσεις του σωματείου "Πρωτοβουλίας Προσώπων που Τραυλίζουν" και συμμετέχουμε στην Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του ΠΣΛ.

Συνεργασίες

Συνεργαζόμαστε στενά με εξειδικευμένους λογοθεραπευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με διακεκριμένα κέντρα όπως το Michael Palin Centre, το CRC, το Fundacja Centrum Logopedyczne, μεταξύ άλλων.

Εγγραφή στο Newsletter

Μάθετε τα νέα μας!

Κάντε εγγραφή στο newsletter και ενημερωθείτε για τα νέα, τις δημοσιεύσεις και τις δράσεις του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού.

Συμφωνώ με την πολιτική απορρήτου.

Το Κέντρο

Παρέχουμε εξειδικευμένα προγραμματα λογοθεραπείας για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Εφαρμόζουμε τις πιο σύγχρονες θεραπευτικές προσεγγίσεις και αναπτύσσουμε νέα προγράμματα θεραπείας.

O Γιώργος Φούρλας σπούδασε Παιδαγωγικά στην Αθήνα, Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Cardiff και Παθολογία του Λόγου και Επικοινωνίας στο τμήμα Σπουδών Κλινικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου.


Κατέχει τον ευρωπαϊκό τίτλο εξειδίκευσης στον τραυλισμό Certified European Stuttering Specialists (CESS). Εργάζεται ως Θεραπευτής Λόγου και Ομιλίας, διευθύνει το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού και συμμετέχει ως λέκτορας και coach στο πρόγραμμα European Clinical Specialization in Fluency Disorders (ECSF).


Παρέχει επίσης, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον τραυλισμό σε λογοθεραπευτές και είναι υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΚΕΘΤ.


Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Θεραπευτών Λόγου και Ομιλίας (RCSLT) και του Συμβουλίου Επαγγελμάτων Υγείας (HCPC) της Βρετανίας, καθώς και του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ).


Από το 2010 ως το 2024 διετέλεσε μέλος της επιτροπής για τις διαταραχές ροής της IALP και είναι ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του ΠΣΛ.


Ως κλινικός επόπτης εποπτεύει θεραπευτές και φοιτητές λογοθεραπείας, παρέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στην προσέγγιση Palin PCI σε συνεργασία με το Michael Palin Centre, ειδικεύεται στην προσέγγιση Solution Focused Brief Therapy (SFBT) και στην εφαρμογή της στις διαταραχές ροής της ομιλίας.


Είναι συν-δημιουργός του θεραπευτικού προγράμματος Λεξιπόντιξ. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στο σχεδιασμό και στη διερεύνηση της κλινικής αποτελεσματικότητας θεραπευτικών προσεγγίσεων και κλινικών εργαλείων. Ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον έχει στις ομάδες θεραπείας ενηλίκων και εφήβων, στις παρεμβάσεις με τη συμμετοχή των γονέων και στην κλινική εποπτεία θεραπευτών.

H Τζωρτζίνα Σταμέλου είναι λογοθεραπεύτρια με πιστοποιημένη κλινική εξειδίκευση στον τραυλισμό (Certified European Stuttering Specialist – CESS).

 

Σπούδασε Λογοθεραπεία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πατρών. Ασκήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Π.Γ.Ν.Π) και σε άλλες δημόσιες δομές. Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού δίπλα στον κύριο Φούρλα και έκτοτε είναι μέλος της Θεραπευτικής Ομάδας του ΚΕΘΤ. Παρακολούθησε το εσωτερικό πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του ΚΕΘΤ και συμμετείχε σε ομαδικές και ατομικές εποπτείες του Κέντρου.

 

 Έχει μετεκπαιδευτεί στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας στο Thomas More University του Βελγίου ακολουθώντας το πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στον Τραυλισμό και Βατταρισμό European Stuttering Specialization (ESS).

 

Έχει εκπαιδευτεί στις γλωσσικές αναπτυξιακές διαταραχές για παιδιά προσχολικής ηλικίας, στο πρόγραμμα Palin Parent Child Interaction Therapy, στο πρόγραμμα Λεξιπόντιξ, στο πρόγραμμα Restart-DCM, στο πρόγραμμα Π.Εξ.Σ.Ε (Πρόγραμμα Έμμεσης Παρέμβασης Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας για παιδιά προσχολικής ηλικίας), στο πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης (Intensive Interaction) καθώς επίσης και στη χορήγηση και ερμηνεία σταθμισμένων δοκιμασιών στην ελληνική γλώσσα.

 

Ειδικεύεται στη θεραπεία τραυλισμού παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ως επόπτρια, είναι υπεύθυνη για τους ασκούμενους λογοθεραπευτές του ΚΕΘΤ.

 

Ως μέλος και κλινικός συνεργάτης της Θεραπευτικής Ομάδας ΚΕΘΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και εξειδίκευσης καθώς και στα ερευνητικά προγράμματα του Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού.

 

Είναι μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του ΠΣΛ.

Ο Ηλίας Σπυρίδης είναι λογοθεραπευτής με πιστοποιημένη κλινική εξειδίκευση στον τραυλισμό (Certified European Stuttering Specialist – CESS).


Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στο τμήμα Λογοθεραπείας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου και ύστερα πραγματοποίησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του τμήματος Ιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο “Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων”.
 
Έχει λάβει πλήθος μετεκπαιδεύσεων σε ποίκιλα λογοθεραπευτικά πεδία με ιδιαίτερη έμφαση στον τραυλισμό. Είναι απόφοιτος του προγράμματος κλινικής εξειδίκευσης στον Τραυλισμό και Βατταρισμό European Stuttering Specialization (ESS) του πανεπιστημίου Thomas More University στο Βέλγιο.

 

Συμμετείχε στο πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του ΚΕΘΤ και παρέχει εξειδικευμένες θεραπείες σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους που τραυλίζουν. Ειδικεύεται στις προσεγγίσεις Palin Parent-Child Interaction Therapy, Λεξιπόντιξ, Stuttering Modification Therapy και Cinema Therapy.

 

Παρέχει θεραπείες στην ελληνική, αραβική και αγγλική γλώσσα. Ως εκ τούτου οι λογοθεραπευτικές του παρεμβάσεις απευθύνονται και στον αραβόφωνο πληθυσμό της Ελλάδας.

 

Είναι μέλος της ομάδας ΚΕΘΤ και συμμετέχει στο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κλινικής εξειδίκευσης του κέντρου. Είναι μέλος του CESS (Certified European Stuttering Specialist), του ALO (Association Libanaise des Orthophonistes), του WSCO (World Stuttering & Cluttering Association) καθώς και της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών–Λογοθεραπευτών.

Η Ελπινίκη Κώτση είναι λογοθεραπεύτρια, με εξειδίκευση στον τραυλισμό.

 

Είναι απόφοιτη του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιωαννίνων και έχει μετεκπαιδευτεί στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας στο Thomas More University του Βελγίου, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης European Stuttering (ESS).

 

Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδεύσεων σε τομείς όπως η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, η Εντατική Αλληλεπίδραση (Intensive Interaction), το Πρόγραμμα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS) και η Παιδική Δυσφαγία.

 

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στα προγράμματα Palin Parent-Child Interaction Therapy και στο πρόγραμμα Λεξιπόντιξ.

 

Από το 2012 εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια σε κέντρα ειδικών θεραπειών στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε σχολεία και σε ημερίδες.

Η Κατερίνα Ντούρου σπούδασε λογοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι Πάτρας. Στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στις Διαταραχές Λόγου και Ομιλίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

 

Από το 2004 μέχρι το 2006 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο τμήμα λογοθεραπείας στην Πάτρα και εργάστηκε κλινικά στη Αθήνα. Το 2006 επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στις διαταραχές ροής της ομιλίας στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt, όπου και εργάστηκε κλινικά και ερευνητικά για 2 χρόνια μετά το πέρας των σπουδών της.

 

 

Από το 2013 έως το 2016 εργάστηκε σαν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα στο Bloomington. Από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2024 ήταν Assistant Professor στο Τμήμα Επιστημών και Διαταραχών Επικοινωνίας του University of Oklahoma Health Sciences Center, Oklahoma City, Oklahoma, USA, με αντικείμενο τις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας.

 

 

Από τον Αύγουστο του 2024 εργάζεται ως ερευνήτρια και Assistant Professor στο Case Western Reserve University του Ohio. Είναι μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Ομιλίας, Λόγου, και Ακοής (American Speech-Language and Hearing Association – ASHA), της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας της ASHA (SIG4), και του Διεθνούς Οργανισμού για τον Τραυλισμό και τον Βατταρισμό (World Stuttering & Cluttering Organization – WSCO).

 

Η έρευνά της εστιάζεται στο ρόλο γλωσσικών παραγόντων, ιδιοσυγκρασίας, συναισθηματικής ανάπτυξης, και επιτελικών διεργασιών στον τραυλισμό σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 

Με το ΚΕΘΤ συνεργάζεται ως επιστημονικός σύμβουλος για θέματα που αφορούν στην εκπόνηση ερευνητικών εργασιών.