Ηλίας Σπυρίδης

Πληροφορίες

Πτυχιούχος Σχολής Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Ιωαννίνων

Πτυχιούχος ECSF (European Clinical Specialization in Fluency Disorders), Thomas More University, Belgium.

Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος Λογοθεραπευτή

Μέλος International Fluency Association

Μέλος του ALO (Association Libanaise desOrthophonistes)

Μέλος της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του ΠΣΛ

Ιδιαίτερα Καθήκοντα στο ΚΕΘΤ

Υπεύθυνος προγράμματος συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Κλινική Εξειδίκευση

Θεραπεία παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας
Θεραπεία εφήβων και ενηλίκων
Θεραπεία στην Αγγλική και Αραβική Γλώσσα
Palin Parent Child Interaction Therapy
Πρόγραμμα θεραπείας Λεξιπόντιξ

Άλλες Εκπαιδεύσεις

Reel/ Film Therapy
The Greenspan Floortime Approach
Picture Exchange Communication System

Bio

Ο Ηλίας Σπυρίδης γεννήθηκε στο Λίβανο και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε στο τμήμα Λογοθεραπείας του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του παρείχε υπηρεσίες λογοθεραπείας στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ρόδου, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Ανδρέας», στη στέγη αυτιστικών ατόμων «Ελένη Γύρα» καθώς και σε ιδιωτικό κἐντρο λογοθεραπείας στο Λίβανο. Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού και έκτοτε αποτελεί μέλος της Θεραπευτικής Ομάδας του ΚΕΘΤ.

 Έχει λάβει πλήθος μετεκπαιδεύσεων σε ποίκιλα λογοθεραπευτικά πεδία με ιδιαίτερη έμφαση στον τραυλισμό. Είναι απόφοιτος του προγράμματος κλινικής εξειδίκευσης στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας ECSF (Thomas More University, Belgium) και εξειδικευμένος λογοθεραπευτής τραυλισμού. Συμμετείχε στο πρόγραμμα κλινικής εξειδίκευσης στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του ΚΕΘΤ και παρέχει εξειδικευμένες θεραπείες σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους που τραυλίζουν. Ειδικεύεται στις προσεγγίσεις Palin Parent Child Interaction Therapy, Λεξιπόντιξ, Picture Exchange and Communication System, Floortime Method καιMovie Therapy. Παρέχει  θεραπείες στην ελληνική, αραβική και αγγλική γλώσσα. Ως εκ τούτου οι λογοθεραπευτικές του παρεμβάσεις απευθύνονται και στον αραβόφωνο πληθυσμό της Ελλάδας. Ως ενεργό μέλος της κοινότητας της Ρόδου, έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και ενημερωτικές συναντήσεις γονέων.

 Είναι μέλος της ομάδας ΚΕΘΤ και συμμετέχει στο πρόγραμμα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κλινικής εξειδίκευσης του κέντρου. Είναι μέλος του ALO (Association Libanaise desOrthophonistes), του IFA (International Fluency Association) καθώς και της Ομάδας Ειδικού Ενδιαφέροντος στις Διαταραχές Ροής της Ομιλίας του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών.

“Τα άτομα που τραυλίζουν έχουν τη μοναδική ικανότητα να εκπαιδεύουν  τους άλλους να ακούν.”

My video

Home  /  About  /  Video

Από τη συλλογή video της Ομάδας ΚΕΘΤ

Επικοινωνήστε μαζί μας

    Το Email σας (απαιτείται)

    Το μήνυμά σας

    Language