Παγκόσμια Ημέρα Ευασθητοποίησης για τον Τραυλισμό

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό

22 Οκτωβρίου, 2019.

 

Ανοιχτή Γραμμή Ενημέρωσης

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΥ θα λειτουργήσει ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 12.00-18.00. Οι εξειδικευμένοι λογοθεραπευτές του Κέντρου θα απαντούν σε ερωτήματα γονέων παιδιών που τραυλίζουν, εφήβων και ενηλίκων που τραυλίζουν, σχετικά με τον τραυλισμό και τη θεραπεία του. Επίσης, επαγγελματίες υγείας από άλλες ειδικότητες και εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλές για παιδιά που παρακολουθούν ή βρίσκονται στις τάξεις τους.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6916094

Περισσότερα για τον τραυλισμό:

Ένα στα είκοσι παιδιά προσχολικής ηλικίας θα εμφανίσει συμπτώματα τραυλισμού και ένα στα εκατό θα συνεχίσει να τραυλίζει στη σχολική ηλικία και στην ενήλικη ζωή του. Η άμεση διερεύνηση της  δυσκολίας στη ροή, από εξειδικευμένο λογοθεραπευτή και η κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει τον τραυλισμό να γίνει χρόνιος. Ακόμα και σήμερα πεποίθηση πολλών ενήλικων που τραυλίζουν είναι, ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τον τραυλισμό τους. Ωστόσο, ο ενήλικος και ο έφηβος που τραυλίζει μπορεί να μειώσει την ένταση και τη συχνότητα των στιγμών του τραυλισμού, να αλλάξει την ομιλία του σε έναν εύκολο και αποδεκτό τρόπο ομιλίας και να μειώσει στο ελάχιστο τις λειτουργικές συνέπειες που μπορεί να έχει ο τραυλισμός στη ζωή του. Σαν αποτέλεσμα της Θεραπείας, τα πρόσωπα που τραυλίζουν ενδυναμώνονται, αλλάζουν την ομιλία και την επικοινωνία τους, αλλάζουν την ποιότητα της ζωής τους.

Ενημερωτικά Βίντεο

Πρόσωπα που τραυλίζουν και θεραπευτές του ΚΕΘΤ μιλούν για τον τραυλισμό. Τα ενημερωτικά βίντεο δημιουργήθηκαν το 2018 για τους σκοπούς της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό και φιλοξενούνται στο κανάλι του ΚΕΘΤ στο YouTube.

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία και εκδήλωση ενδιαφέροντος μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Language