Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό – ISAD 2018

22 Οκτωβρίου, 2018

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό
“Speak your mind”

Ανοιχτή Γραμμή
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό το ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΥ θα λειτουργήσει ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2018 και ώρες 10.00-17.00. Οι εξειδικευμένοι λογοθεραπευτές του Κέντρου θα απαντούν σε ερωτήματα γονέων παιδιών που τραυλίζουν, εφήβων και ενηλίκων που τραυλίζουν σχετικά με τον τραυλισμό και τη θεραπεία του. Επίσης, επαγγελματίες υγείας και εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν εξειδικευμένες συμβουλές για παιδιά που παρακολουθούν και βρίσκονται στις τάξεις τους.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210-6916094

Ενημερωτικά Βίντεο
Πρόσωπα που τραυλίζουν και θεραπευτές του ΚΕΘΤ μιλούν για τον τραυλισμό σε βίντεο που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους σκοπούς της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσς και Ευαισθητοποίησης για τον Τραυλισμό και φιλοξενούνται στο κανάλι του ΚΕΘΤ στο YouTube.

Περισσότερα για τον τραυλισμό:
Ένα στα είκοσι παιδιά προσχολικής ηλικίας θα εμφανίσει συμπτώματα τραυλισμού και ένα στα εκατό θα συνεχίσει να τραυλίζει στη σχολική ηλικία και στην ενήλικη ζωή του. Η άμεση διερεύνηση της δυσκολίας στη ροή, από εξειδικευμένο λογοθεραπευτή και η κατάλληλη θεραπευτική παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει τον τραυλισμό να γίνει χρόνιος. Ακόμα και σήμερα πεποίθηση πολλών ενήλικων που τραυλίζουν είναι, ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τον τραυλισμό τους. Από τη στιγμή που ο τραυλισμός γίνει χρόνιος, δεν υπάρχει θεραπεία με την έννοια της ίασης. Ωστόσο, ο ενήλικος και ο έφηβος που τραυλίζει μπορεί να μειώσει την ένταση και τη συχνότητα των στιγμών του τραυλισμού, να αλλάξει την ομιλία του σε έναν εύκολο και αποδεκτό τρόπο ομιλίας και να μειώσει στο ελάχιστο τις λειτουργικές συνέπειες που μπορεί να έχει ο τραυλισμός στη ζωή του. Σαν αποτέλεσμα της Θεραπείας, τα πρόσωπα που τραυλίζουν ενδυναμώνονται και αναδομούν τον επικοινωνιακό τους ρόλο. Ως εκ τούτου, αλλάζουν την ποιότητα της ζωής τους. Το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού είναι το μόνο εξειδικευμένο κέντρο για την θεραπεία του τραυλισμού στην Ελλάδα. Είναι μέλος του ECSF (European Clinical Specialization in Fluency Disorders) και παρέχει εξειδικευμένα θεραπευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφήβους και ενηλίκους καθώς και προγράμματα εποπτείας και εκπαίδευσης άλλων λογοθεραπευτών.
www.travlismos.gr

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε απορία και εκδήλωση ενδιαφέροντος μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Language